İçeriğe geç

Dındaş Ne Demek

Dımışk ne demek?

Geçmişte, bugünün aksine, Şam daha büyük bir coğrafyanın adıydı. Suriye’nin şu anki başkenti olan Şam şehri, daha çok Şam (Dimashk, Dimyshk) olarak biliniyordu.

Desi ne demek TDK?

Desi, yük taşımacılığında hacimsel ağırlık için kullanılan bir kelimedir. Esas olarak taşımacılık sektöründe kullanılan bir terimdir. Yük yoluyla gönderilecek paketin ağırlığını hesaplamak için genişlik, uzunluk ve yükseklik çarpılır ve 3000’e bölünür.

Dıvar ne demek?

Dîvar-ger (ﺩﻳﻮﺍﺭﮔﺮ) Türü. Ben. (Farsça – kelimenin tam anlamıyla) Mason.

Dımdızlak ne demek TDK?

1. Çıplak. 2. Hiçbir şey, eli boş: “Elleri boş bırakıldı.”

Şam’ın eski adı nedir?

Notlar. Şehrin adı dünya genelinde ve Arap coğrafyasında Şam olarak telaffuz edilirken, Türkiye’de Osmanlı İmparatorluğu’na dayanan bir gelenekle Şam olarak anılmaktadır.

Şam mı dimaşk mı?

Şam veya Damascus, Suriye’nin başkentidir. Ayrıca Şam ve Rif Şam valiliklerinin idari başkentidir. Şam, dünya tarihinde en uzun süre sürekli olarak kullanılan şehir olarak kabul edilir.

Lavuk ne demek?

Lavuk kelimesi dilimizde sıkça karşılaştığımız kelimelerden biridir. TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi: (birisi) gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen (birisi)7 Ağustos 2024

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Zibilyon ne demek?

Tureng – Zibilyon-Korn – Türkçe İngilizce Sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: onlarca parça.

Edvar ne demek TDK?

Edvar, kelime anlamı olarak “çağlar” anlamına gelir ve müzikolojide Türk müziğinin makamlarını anlatan müzik teorik eserlerini ifade eder.

Didar ne demek sözlük anlamı?

Didar, genellikle yüz ve yüz ifadesiyle ifade edilen bir kelimedir. Antik çağlarda bu kelime yüz güzelliği ve yüzdeki ışık olarak da tanımlanabilirdi. Günlük yaşamın bir parçası olmasa da birçok farklı eserde ve yazılı kaynakta sıklıkla bulunur.

Dıvına ne demek?

Batı Hristiyanlığında, Lectio Divina (Latince “ilahi okuma”), Tanrı ile iletişimi geliştirme ve Tanrı’nın Sözü hakkındaki bilgiyi artırma amacıyla kutsal metinleri okuma, meditasyon yapma ve dua etme geleneksel bir manastır uygulamasıdır. “ilahi okuma” anlamına gelen Latince “ilahi okuma”), Tanrı ile iletişimi geliştirme ve Tanrı’nın Sözü hakkındaki bilgiyi artırma amacıyla kutsal metinleri okuma, meditasyon yapma ve dua etme geleneksel bir manastır uygulamasıdır.

Dazlak ne demek TDK?

Çözümü güç bir durum karşısında söylenen söz. (Türk Dil Kurumu, t.y.).

Dillenmek ne demek TDK?

Eylem. [2] Konuşmak, konuşamayan bir varlığı ifade etmek.

Dümbelek nedir TDK?

Dümbelek Farsça kökenli bir kelimedir. Dümbelek kelimesinin dilimizde anlamı, anlaşılmaz veya aptal anlamına gelen Darbuka’ya benzer bir çalgıdır.

Dimişki nedir?

Savaş meydanında hayatta kalmanızın bileğinizin gücü kadar kılıcınızın kalitesine de bağlı olduğu zamanlarda, sahip olabileceğiniz en ünlü kılıçlar Şam’da üretilen ve şehrin Arapça ismi olan “Dımışki” olarak adlandırılan kılıçlardı.

Dedike edilmiş ne demek?

“Adanmış çalışma” kelimesi, “birine özel olarak atanmış”, “biri için çalışan” veya “özellikle biri için çalışan” anlamına gelen bir kelimedir.

Maşının neyi meşhur?

Nüfusu 4,5 milyondan fazla olan Şam’da ziyaret edilebilecek tarihi eserler arasında Emevi Camii ve Selahaddin Eyyubi Türbesi ilk sırada yer alıyor. Kanuni Sultan Süleyman’ın Mimar Sinan’ı tarafından inşa edilen Süleymaniye Külliyesi, Hamidiye Kapalı Çarşısı ve Hicaz Tren İstasyonu, şehrin en önemli Osmanlı yapılarıdır.

Diseke etmek ne demek?

Diseksiyon (Latince dissecare “parçalara ayırmak” kelimesinden; ayrıca anatomizasyon olarak da adlandırılır) anatomik yapısını incelemek için ölü bir hayvanın veya bitkinin vücudunun parçalanmasıdır. Otopsi, patoloji ve adli tıpta insanlarda ölüm nedenini belirlemek için kullanılır. Hazırlık (Latince dissecare “parçalara ayırmak” kelimesinden; ayrıca anatomizasyon olarak da adlandırılır) anatomik yapısını incelemek için ölü bir hayvanın veya bitkinin vücudunun parçalanmasıdır. Otopsi, patoloji ve adli tıpta insanlarda ölüm nedenini belirlemek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kapalı Escort