Pasta sanatı kimin?
Yaşar Bey ve Sedat Bey, 3. kuşakta aile mesleğini sürdürerek, 1980’li yıllarda İstanbul’un ilk Hello Patisserie’sini, 2008 yılında ise pasta ve özel tasarımlı kek üretimine odaklanan Pasta Sanatı’nı kurdular.
Atahan Yersel kimdir?
Atahan Yersel’e sorarsanız; Mendel’s, Mathilda Profiterol, Lokmata gibi markaların kurucusu ve ortağı, İstanbul’un başarılı işletmecilerinden biri.
Pasta hangi ülkeye ait?
İlk doğum günü pastasının antik Yunan’da ay tanrıçası Artemis’e sunulmak üzere yapıldığına inanılıyor. Ayrıca, ortaçağ Almanya’sındaki insanların İsa’nın doğum gününü kutlamak için bu geleneği başlattığı iddia ediliyor.
İlk pastayı kim yaptı?
Yemek tarihçilerine göre, kekin ilk mucitleri eski Mısırlılardı! Ancak, pişirme yönteminin ilk mucitleri tarihe eski Yunanlılar olarak geçti! O zamanlar kek, öğütülmüş, ıslatılmış ve sıcak taşlar üzerinde şekillendirilmiş tahılların pişirilmesiyle yapılırdı.
Pastaya neden pasta denir?
Türkçedeki kek kelimesi İtalyanca pasta [hamur] kelimesinden gelir (ki bu da sonuçta aynı şeyi ifade eden geç Latince bir kelimedir) ve [Türkçe] yiyecek bağlamında yalnızca iki şeye atıfta bulunur: krema ve/veya dolgulu tatlı kekler. Örneğin, doğum günü veya kutlama pastalarına Türkçede “kek” denir.4 Ekim 2023 Türkçedeki kek kelimesi İtalyanca pasta [hamur] kelimesinden gelir (ki bu da sonuçta aynı şeyi ifade eden geç Latince bir kelimedir) ve [Türkçe] yiyecek bağlamında yalnızca iki şeye atıfta bulunur: krema ve/veya dolgulu tatlı kekler. Örneğin, doğum günü veya kutlama pastalarına Türkçede “kek” denir.
Dünyanın 1 tatlısı nedir?
Okuyucularının oylarıyla belirlenen “en iyi 100 tatlı” listesinde Cezayir bisküvisi Makroud el Louise ilk sıraya yerleşirken, onu Portekiz keki Pastel de Nata takip etti.
Pastacılar neden rizeli?
Gurbetçi olarak Rusya’ya giden Karadenizlilerin, orada çeşitli iş kollarında çalışırken pastacılık mesleğini öğrenmelerinin başlıca nedeni, günümüz Türkiye’sinde pastane sahiplerinin çoğunun Karadeniz bölgesinden ve özellikle Rize’den gelmesidir.
Eski Türkçede pasta ne demek?
Bu kelime, antik Yunanca pástē πάστη “arpa ezmesi, hamur” kelimesinden ödünç alınmıştır. Bu kelime antik Yunanca pássō πάσσω, παστ – “1. “Serpinmek, özellikle tuz serpmek, 2. Macun sürmek, moxibustion uygulamak” fiilinden türemiştir ve +t° eki eklenmiştir.
Neden pasta diyoruz?
1. Kek – Pasta. Kek İngilizce’de makarna anlamına gelirken, ülkemizde kremalı hamurdan yapılmış bir tatlı anlamına gelir. İtalyancadan gelen bu kelime aynı zamanda “pastry” kelimesiyle de ilişkilidir.
Merhaba pastaneleri kimin?
İstanbul 1980. Bu zengin tarihi miras alan üçüncü nesil Sedat Bey ve Yaşar Bey, “Merhaba” markasını taşıyarak 1980 yılında Bakırköy’de ilk pastaneyi açtılar. Pastanenin geliştiği İstanbul’da, geleneksel ve modern tatları bir araya getiren “Merhaba” damaklardan damaklara yayılmaya devam etti.
Pasta tasarımcısı nedir?
Usta pasta şefi ne demektir? Usta pasta şefleri; Gıda sektöründeki şirketler için un, yağ ve şeker gibi malzemeleri doğru şekilde kullanarak çeşitli kekler yapma konusunda uzmanlığa sahip kişilerdir. Usta pasta şefleri farklı pişirme teknikleri kullanarak farklı tatlar yaratmaya çalışırlar.
Pasta Veneta kimin ürünü?
Durum Gıda San. ve Tic. Inc.
Pastaneciler nereli?
Doğu Karadeniz bölgesinin en yüksek dağı olan Kaçkar Dağları’nda yaşayan Hemşinliler, yüzyılın başlarında Rusya, Polonya ve İran gibi ülkelere seyahat ederek şekerlemecilik, fırıncılık ve restoran işletmeciliği mesleklerini öğrendiler. Bu göçle Hemşinliler, günümüz Türkiye’sinin en ünlü şekerleme ve fırın dükkanlarının sahipleri haline geldiler.